Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Παρουσίαση "Μύθου" στο Ανεμολόγιο



ΒΙΒΙΑΝ ΦΟΡΤΗ: Μύθος (αγωνία και δυνατά συναισθήματα)

Τι θα συνέβαινε αν οι Θεοί του Ολύμπου περπατούσαν ακόμα πάνω στη Γη; Το να ερωτευτείς τον καθηγητή σου είναι οπωσδήποτε κλισέ, αλλά και πώς μπορείς να το αποφύγεις όταν το βλέμμα του είναι τόσο σοφό και διαπεραστικό; Η Δάφνη Δημητριάδη, δευτεροετής φοιτήτρια στην Αμερική, θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά τον εντυπωσιακό καθηγητή Φοίβο Κρίστιαν. Αγνοώντας τα σημάδια της λογικής και ακολουθώντας το ένστικτό της, θα δέσει τη ζωή της με το επικίνδυνο πεπρωμένο του. Το πεπρωμένο και τη βαριά ευθύνη να ανήκεις στον μυστηριώδη κύκλο των Δώδεκα.
Μέσα από τις σελίδες του Μύθου, ξεδιπλώνεται μια σύγχρονη ερωτική ιστορία κεντημένη με την Ελληνική μυθολογία, αγωνία και δυνατά συναισθήματα.
Η Βίβιαν Φόρτη ανοίγει μια ελάχιστη χαραμάδα για έναν κόσμο θρύλων, σε ένα βιβλίο που δεν θα μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου!
Η Βίβιαν Φόρτη-Στεφάνου γεννήθηκε το 1969. Είναι καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας και υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Η συγγραφέας ζει στο Λουτράκι, με το σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.
Το βιβλίο μεταφέρει με ευφυΐα στη σύγχρονη εποχή, την ομορφιά και τη δύναμη των μύθων της αρχαίας Ελλάδας. Εκτός από τις βαθύτερες έννοιες της αγάπης και της φιλίας, θυμίζει στον αναγνώστη από πού προερχόμαστε και τι έχουμε κατακτήσει. Θα του δώσει κίνητρο να σκεφτεί και να ψάξει περαιτέρω.
Χρησιμοποιώντας τη μυθολογία και την ιστορία, σε συνδυασμό με τους καθημερινούς προβληματισμούς μιας νεαρής κοπέλας, η συγγραφέας βάζει το στοίχημα να προσελκύσει το κοινό που αγάπησε το Λυκόφως.
Τα πρόσωπα που εμφανίζονται στον κύκλο των Δώδεκα είναι οικεία και παρασέρνουν την αναγνώστρια σε ένα κλασικό παραμύθι όπου την πρωταγωνίστρια ερωτεύεται ο καλός πρίγκιπας.
Τελευταίο καταφύγιο για όλους μας είναι η φαντασία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση στην επίσημη σελίδα του "Ανεμολογίου"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου